HTC is internationaal begonnen met de uitrol van een update naar Android 4.2.2 Jelly Bean voor de HTC One. De update brengt gebruikers nog niet de mogelijkheid om de standaardversie van Android in te schakelen.

Vorige week kondigde Google een variant van de HTC One (review) aan waarop de standaardversie van Android is geïnstalleerd. HTC gaf toen aan dat het overweegt om de standaardversie van Android ook beschikbaar te stellen voor mensen die de originele versie van de HTC One kochten.

De standaardversie is doorgaans sneller en updates voor Android worden bovendien direct beschikbaar gesteld. Normaliter moeten gebruikers maandenlang wachten op een update omdat de software door de fabrikant naar eigen smaak wordt aangepast.

De eerste meldingen van de uitrol van de update naar Android 4.2.2 Jelly Bean en Sense 5.1 komen inmiddels binnen. De update wordt vooralsnog enkel naar specifieke internationale toestellen verzonden en niet specifiek in Nederland.

Een mogelijkheid om de stock-versie van Android in te schakelen wordt niet geïntroduceerd in deze versie. De update introduceert een wijziging in de Android-knoppen. Gebruikers kunnen nu kiezen of ze bij het lang indrukken van de Home-knop willen dat Google Now opstart, of het optie-menu verschijnt. Verder wordt een nieuwe screensaver geïnstalleerd en kunnen gebruikers de lading van de batterij in percentages aflezen.

Heb jij de update voor de HTC One al ontvangen?