2min

Tags in dit artikel

,

Samsung heeft middels een persbericht twee nieuwe tablets uit de Galaxy Tab-serie bevestigd. Het gaat om de Samsung Galaxy Tab3 8 en 10.1. Beide tablets worden uitgevoerd met Android 4.2 Jelly Bean.

Galaxy Tab3 8
De Galaxy Tab3 8 heeft zoals uit de naam is af te leiden een scherm van 8 inch. De tablet is volgens Samsung ontworpen om met één hand te kunnen bedienen, door gebruik van dunne randen en een relatief klein scherm. De tablet is voorzien van een WXGA TFT-scherm met een resolutie van 1280 bij 800 pixels.

De tablet wordt verder uitgerust met een dual-core processor die tikt op 1,5 GHz en het werkgeheugen bedraagt 1,5GB. Aan de achterkant vinden we een 5 megapixel-camera, aan de voorkant een 1,3 megapixel-camera. De opslagcapaciteit bedraagt 16GB en is uit te breiden middels een micro SD-kaartje.

Galaxy Tab3 10.1
Samsung breidt de Tab3-lijn ook uit met een grote tablet met een TFT-scherm van 10,1 inch en een even hoge WXGA-resolutie van 1280 bij 800 pixels. Deze tablet is bedoeld als middelpunt van de huiskamer omdat er spelletjes en video’s op afgespeeld kunnen worden terwijl de tablet ook als afstandsbediening voor de TV, e-bookreader of foto-album gebruikt kan worden.

De Galaxy Tab3 10.1 wordt uitgerust met een 1,6 GHz dual-core processor, zoals geruchten al vermeldden is deze tablet voorzien van een processor van Intel. Verder is er 1GB werkgeheugen, de camera aan de achterkant heeft een resolutie van 3 megapixel en aan de voorkant zit een 1,3 megapixel-camera. De opslagcapaciteit bedraagt eveneens 16GB en is uit te breiden middels een micro SD-kaartje.

Bij de Galaxy Tab3 10.1 krijgen gebruikers 2 jaar lang 50GB gratis opslagruimte op Dropbox.

Samsung heeft aangegeven dat de tablet in de zomer beschikbaar komen in Nederland. Adviesprijzen zijn nog niet beschikbaar.