Apple wil meer iPhones via Apple Store verkopen

Abonneer je gratis op Techzine!

Apple heeft een bijeenkomst gehouden voor alle leidinggevende van de Apple Stores. In deze bijeenkomst heeft Tim Cook drie uur lang het woord gevoerd en liet hij weten tevreden te zijn met de verkoop van de Macs en iPads, maar niet met de iPhones. Apple verkoopt slechts 20 procent van alle iPhones via de Apple Stores en dat aantal moet omhoog. Verder zou Apple dit najaar met een heel arsenaal aan nieuwe producten komen.

Tim Cook zou volgens bronnen in totaal drie uur lang hebben staan praten over veranderingen die moeten gaan plaatsvinden in de Apple Stores. Vooral de verkoop van iPhones moet omhoog aldus Cook, Cook was wel meer tevreden met de verkoop van Macs en iPads.

Op dit moment worden veel iPhones vooral verkocht door providers en webshops, maar niet door Apple zelf. Apple hoopt dat op verschillende manieren te gaan stimuleren, het idee is namelijk dat als mensen een iPhone kopen in een Apple Store ze meteen een goede ervaring meekrijgen van een iPad en een Mac waardoor ook die verkopen omhoog gaan.

In totaal worden slechts 20 procent van alle iPhones via een Apple Store verkocht, wel worden ongeveer 50 procent van alle iPhones gemaakt, vervangen, of worden er problemen opgelost met een iPhone aan de Genius bar in de Apple Stores. De bedoeling is dat die getallen dichterbij elkaar komen te liggen.

Apple gaat dan ook werken aan nieuwe manieren om klanten te overtuigen hun iPhone in een Apple Store te kopen, ook komen er kortingsacties voor de iPhone, wanneer deze in een Apple Store wordt gekocht. Verder zou Apple werken aan een iPhone-inruilprogramma, waarbij klanten hun oude iPhone kunnen inruilen om korting te krijgen op een nieuwe iPhone. Hoe hoog die korting is en hoe aantrekkelijk die actie gaat worden is nog onduidelijk.

Ook zou Cook in de bijeenkomst hebben benadrukt dat er in de Apple Stores meer moet worden gehamerd op de fragmentatie van Android, waardoor sommige apps wel werken met de ene Android-versie en niet met de andere. Dit zou moeten leiden tot meer verkopen van de iPhone.

Ook zou Cook hebben aangegeven dat iOS van kritisch belang is voor de toekomst van Apple. Ook werd iOS 7 getoond en de beste manieren om iOS 7 te demonstreren aan klanten wanneer deze dit najaar beschikbaar komt. Naast de nieuwe iPhone- en iOS-verkoopstrategieën gaat Apple ook enkele nieuwe grote Apple Stores openen, waaronder een hele grote in Italië. In Nederland komt er een Apple Store bij in Den Haag en in Haarlem.

Ook zou Apple dit najaar met een arsenaal aan nieuwe producten komen. Op basis van de geruchten en de normale verwachtingen kunnen we er vanuit gaan dat Apple dit najaar met een iPhone 5S zal komen, een nieuwe iPad 5 en een iPad Mini 2, waarbij de Mini waarschijnlijk wordt voorzien van een Retina scherm. Ook zullen er nieuwe Macbooks worden gepresenteerd en moet de Mac Pro beschikbaar komen. Later dit jaar zullen we dan waarschijnlijk ook nog nieuwe iMacs krijgen.

Dan gaan er ook nog geruchten over een goedkopere iPhone die in verschillende kleuren beschikbaar zou komen en een hele grote iPhone, een phablet, alleen deze geruchten gaan al jaren en elk jaar blijken ze niet waar te zijn. Dat blijft moeilijk te voorspellen, wij gaan er in elk geval niet vanuit. Tot slot zijn er natuurlijk ook nog geruchten over een iWatch en nog steeds die Apple televisie waarover werd geschreven in de biografie van Steve Jobs. Deze laatste twee producten verwachten wij nog wel een keer, maar of dat al dit najaar is, blijft afwachten.