1 min

Het Taiwanese HTC zal naar verluidt met een grotere variant van de HTC One op de proppen komen, om de concurrentie aan te binden met de phablets van verschillende Android-fabrikanten. De HTC One Max krijgt mogelijk een scherm van 6 inch.

HTC biedt met de HTC One (review) op fit moment een goede high-end telefoon aan, maar het merk doet in de phablet-markt nog nauwelijks mee met de concurrentie. Daar moet met een variant op de HTC One verandering in komen.

De HTC One Max biedt volgens de geruchten dus een scherm van 6 inch met een Full HD-schermresolutie. Verder zou er onderhuids voorzien zijn in een 2,3 GHz quad-core Snapdragon 800-processor, 2GB werkgeheugen, 64GB opslagruimte en een 3.200 mAh accu.

De aankondiging van de HTC One Max zal waarschijnlijk nog tot september op zich laten wachten. Samsung komt dan naar verwachting ook met een nieuwe telg uit de Galaxy Note-serie. HTC en Samsung gaan dus mogelijk nek-aan-nek in een nieuwe strijd. Sony kondigde eind vorige maand de Xperia Z Ultra aan, dit is een smartphone met een scherm van 6,4 inch.