Valve geeft modders toegang tot Half-Life-engine

Abonneer je gratis op Techzine!

Er wordt al bijna 15 jaar aan gewerkt, maar het Sven Co-op team, verantwoordelijk voor de Half-Life-co-opmod, heeft nu eindelijk volledige toegang gekregen tot de game om een stand-alone co-opversie te kunnen bouwen.

De modders hebben bovendien toegang gekregen tot de engine die zowel de originele Half-Life-game als zijn uitbreidingen, Opposing Force en Blue Shift, heeft aangedreven. Ook hebben zij groen licht gekregen om de engine naar hun eigen wensen aan te passen. Updates van de engine en nieuwe functies zouden moeten resulteren in verbeteringen voor iedereen.

De leveleditor van Half-Life, Hammer, zal geüpdatet worden om overweg te kunnen met grotere en meer gedetailleerdere werelden. Automatische updates hieraan zullen geleverd worden via SteamPipe van Steam. Hierdoor zal het team de updates snel kunnen uitvoeren en uitbrengen.

De Sven Co-op-game zal voor alle Steam-gebruikers gratis zijn. Hierin zal dan de officiële Half-Life-campagne zitten die in co-op met minimaal twee gamers gespeeld kan worden. Het zal dus niet nodig zijn de originele Half-Life-game te kopen om de co-opversie te kunnen spelen.

Dit is alle informatie die op dit moment beschikbaar is. Het is nog onduidelijk wanneer de game klaar zal zijn. Degenen die Half-Life al bezitten kunnen de huidige versie van de mod al spelen.