Ontwerptekening Samsung smartwatch gepatenteerd

Abonneer je gratis op Techzine!

Er zijn twee ontwerptekeningen opgedoken in nieuwe Koreaanse patenten van Samsung, in deze tekeningen is duidelijk een smartwatch te zien. Als deze ontwerptekeningen accuraat zijn en Samsung inderdaad dit product in ontwikkeling heeft dan krijgt de Samsung smartwatch een flexibel scherm en zal deze gebruik maken van Android.

Het heeft er alle schijn van dat Samsung druk bezig is met de ontwikkeling van een eigen smartwatch. Nu zijn er tekeningen uitgelekt hoe de smartwatch eruit komt te zien. Eerder dook er als een merknaamregistratie op voor onder meer horloges, op naam van Samsung. Hierdoor zijn we er vrijwel zeker van dat de smartwatch de naam Samsung Gear gaat dragen.

Ook doken er geruchten op dat de smartwatch vlak voor of tijdens de IFA gepresenteerd zal worden samen met de Galaxy Note 3. Samsung zelf zwijgt vooralsnog en weigert te reageren op geruchten.

Als we de tekeningen nader bestuderen gaan wij er vanuit dat de smartwatch op Android zal draaien aangezien er dezelfde back en optie knop op is verwerkt in de tekeningen. Waarschijnlijk zal het horloge niet zelfstandig kunnen werken en beschikt het alleen over een Bluetooth verbinding om met een smartphone te kunnen verbinden.