Xbox One pas in 2014 naar België en Nederland

Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft heeft zojuist op zijn eigen website bekendgemaakt dat de Xbox One pas in 2014 naar België en Nederland komt.

Op de E3 liet Microsoft nog weten dat de Xbox One in 2013 in 21 landen uitgebracht zal worden, waaronder in Nederland én België. Dat blijkt nu niet het geval te zijn.

Microsoft laat weten: "We begrijpen dat dit teleurstellend nieuws is voor onze fans in de betrokken landen en we doen alles wat we kunnen om de Xbox One zo snel mogelijk volgend jaar uit te brengen."

Naast België en Nederland moeten ook Denemarken, Finland, Rusland, Noorwegen, Zweden en Zwitserland wachten tot 2014. De console verschijnt wel op tijd in Australië, Brazilië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Spanje, Mexico, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland.

Microsoft heeft de Xbox One uitgesteld vanwege problemen met het aanpassen van de console voor de betreffende talen. Het gaat daarbij niet alleen om de vertaling van de console, maar ook om stemherkenning voor Kinect.

Iedereen die voor woensdag de Xbox One alvast had besteld, zal een gratis game ontvangen die in de doos aanwezig zal zijn. Welke game dat wordt, is nog niet bekendgemaakt.

Dit is niet de eerste keer dat Microsoft terugkomt op een keuze die het heeft gemaakt betreffende de Xbox One. Eerder werd al teruggekomen op de eis dat de console eens elke 24 uur online moet zijn en recentelijk nog werd duidelijk dat de Xbox One niet langer Kinect zal vereisen om te werken, maar dat Kinect nog wel standaard meegeleverd zal worden. Het is niet ondenkbaar dat er eventueel later alsnog een Xbox One zonder Kinect uitgebracht zal worden.

De Xbox One gaat 499 euro kosten en ligt dus begin 2014 in de winkels in Nederland.

Update 21:20: informatie toegevoegd over de gratis game die Microsoft bij pre-orders meegeeft.