2min

Tags in dit artikel

,

Er is een witte versie opgedoken van de Xbox One die speciaal bedoeld zou zijn voor Microsoft-medewerkers.

Een anonieme gebruiker heeft een foto van de console geplaatst op Reddit. De poster stelt dat een vriend van hem bij Microsoft aan de Xbox werkt en dat werknemers de witte versie van de Xbox One gratis zullen ontvangen. Bovendien zal op de console geschreven worden "I made this" (Ik heb dit gemaakt).

Dit witte Xbox One heeft alleen aan de zijkanten een zwarte kleur. De ene helft van de console is daarnaast grijs. De controller is wel weer helemaal wit, met uitzondering van de knoppen, sticks en D-pad natuurlijk. Kinect is gewoon in het zwart uitgevoerd.

Dit is niet de eerste keer dat een witte Xbox One opduikt. Een gelekte foto van wat leek op een developerkit van de One was eveneens wit en lijkt erg veel op de foto die vandaag is uitgelekt.

Het lijkt er dus op dat een witte variant van Microsofts aankomende console echt bestaat. Het is echter compleet onduidelijk of deze ooit gelanceerd zal worden voor het grote publiek. Bij de Xbox 360 duurde het enkele jaren voordat er een zwarte versie van de console verscheen, mogelijk dat hetzelfde gebeurt bij een witte Xbox One.

De Xbox One is de opvolger van de Xbox 360. Eigenlijk zou de console eind 2013 in Nederland uitkomen, maar omdat Microsoft alles op alles wil zetten voor de lancering in de VS en andere markten, is de lancering uitgesteld tot begin 2014 in Nederland en zes andere landen.