1 min

Bethesda wil graag dat gamers niet voor Xbox Live Gold hoeven te betalen om zijn eigen game online te spelen. De nieuwe MMO van de uitgever gaat namelijk al 15 dollar per maand kosten en dat is bovenop het abonnementsgeld dat Microsoft vraagt voor de onlinedienst van de console zelf.

Pete Hines, vicepresident van marketing en public relations bij Bethesda, heeft aan het Official Xbox Magazine laten weten dat de uitgever van mening is dat omdat de game een MMO is Microsoft een uitzondering zou moeten maken.

"Wij vinden dat de meeste mensen zoals jezelf niet betalen om een spel te spelen, maar om een spel online te spelen", zo vertelt hij. Gamers kunnen Xbox Live Gold gebruiken voor standaard online games, maar MMO’s vereisen meer onderhoud en dus is vaak een extra abonnement benodigd om die games te kunnen spelen.

Hines voegde toe dat Bethesda in gesprek is met Microsoft over de zaak, maar dat het nog onduidelijk is of de softwaregigant erin mee wil gaan of niet.

Het is onduidelijk of Bethesda ook Sony heeft gevraagd om zijn dienst gratis te maken. Ook de PlayStation 4 vereist namelijk een maandelijks bedrag om een game online te kunnen spelen.

Elders Scrolls Online zal in 2014 lanceren op de pc, Xbox One en PlayStation 4.