Acer kondigt Liquid S2 met 4K-camera aan

Abonneer je gratis op Techzine!

Acer heeft een nieuwe smartphone met krachtige hardware aangekondigd. Acer maakte duidelijk dat het met deze telefoon ook zal gaan richten op het schieten van video’s in 4K-resolutie. Het gaat hier om de opvolger van de Acer Liquid S1, genaamd de Liquid S2.

De 6-inch smartphone is uitgerust met een 13 megapixel-camera aan de achterzijde en een 2 megapixel-camera aan de voorzijde, die de mogelijkheid heeft om 1080p video’s op te nemen. Behalve een krachtige camera beschikt het toestel ook over software die voor betere foto’s en video’s moeten gaan zorgen. Deze software zorgt er onder andere voor dat het mogelijk zal zijn om foto’s direct vanaf het vergrendelingsscherm te schieten en maakt het mogelijk om apart de focus en de belichting aan te passen.

Acer legt met dit toestel een duidelijke focus op de camera aan de achterzijde die video’s in 4K-resolutie opneemt, maar ook de andere specificaties van het toestel zijn indrukwekkend. De Acer Liquid S2 zal beschikken over een Snapdragon 800-chip met een kloksnelheid van 2.2 GHz en is uitgerust met 2GB werkgeheugen. Het IPS-scherm van 6 inch heeft een Full HD-resolutie en ook de batterij is krachtig met 3,300 mAh aan capaciteit. Als laatste is bekend gemaakt dat de Liquid S2 ook 4G-netwerken zal ondersteunen.

Het toestel moet in oktober verschijnen, op dit moment is er nog geen prijs bekend.