Reclamevideo toont Sony’s QX10 en QX100 lenzen

Abonneer je gratis op Techzine!

Wie dacht dat een lens altijd aan een camera bevestigd moet zijn om te kunnen fotograferen, heeft het tegenwoordig mis. Een reclamevideo van Sony toont de losse lenzen waar we eerder al afbeeldingen van langs zagen komen.

De ontwikkelaars bij Sony hebben niet stilgezeten. Dit blijkt uit de meest recente producten: een 18 mepapixel QX10 en de duurdere 20.2 megapixel QX100. De uitgelekte reclamevideo van de beide opzetlenzen toont hoe deze gebruikt kunnen worden.

Nieuw is dat de externe lens niet fysiek vast hoeft te zitten aan een smartphone of tablet waaraan deze gekoppeld is. Dankzij een WiFi-verbinding worden beelden, gemaakt door de lens, rechtstreeks doorgestuurd naar je apparaat. Het enige benodigde is een applicatie, waarmee de lens bestuurd kan worden. Natuurlijk is het ook nog mogelijk de lens aan een smartphone of tablet te bevestigen.

De QX10 en de QX100 zullen vandaag officieel gepresenteerd worden tijdens de IFA in Berlijn. De prijs voor de QX10 en de QX100 zal liggen op respectievelijk 250 en 450 dollar. Zowel de prijzen in euro’s als de datum waarop beide lenzen in de Benelux te verkrijgen zijn, zullen spoedig bekend worden.