Adobe brengt innovatie met ‘slimme stylus’

Abonneer je gratis op Techzine!

Eerder dit jaar kondigde Adobe al aan te werken aan een stylus met bijbehorende Napoleon-lineaal onder de naam Project Mighty. Nu is bekend geworden dat mede dankzij de samenwerking met Adonit, de nieuwe stylus medio 2014 werkelijkheid zal worden.

De stylus zal gelinkt kunnen worden aan Adobe’s Creative Cloud, waardoor de gebruiker op meerdere fysieke locaties de opgeslagen instellingen, zoals een kleurpalet en eerder vormgegeven objecten kan opvragen en toepassen. Deze technologische ontwikkeling, de zogenaamde slimme hardware, zal in de toekomst meerdere toepassingen krijgen.


Door middel van het samenwerken van de stylus en lineaal met verschillende applicaties kan er door middel van letterlijk een druk op de knop eenvoudig worden gewisseld van tekengerei, kleuropties en andere instellingen.

Verwacht wordt dat er talloze applicaties zullen worden ontwikkeld, waarbij de grenzen eindeloos zijn. Hiermee zal, volgens Adobe, de grens die de hardware heeft als het ware worden verlegd met behulp van de software.

Of de slimme stylus exclusief voor het gebruik op de iPad uitgebracht zal worden, is niet zeker. Wel heeft Adobe alvast twee applicaties voor de iPad en iPhone bekend gemaakt die speciaal voor de stylus zijn ontworpen. Project Parallel, voornamelijk handig in combinatie met de Napoleon-lineaal en Project Contour, waarbij samenwerking met de iPhone geïntegreerd is.