Windows Phone krijgt Full HD-ondersteuning

Abonneer je gratis op Techzine!

De derde update voor het mobiele besturingssysteem Windows Phone 8 zal de komende maanden worden uitgerold. De belangrijkste nieuwe functies in deze update betreffen onder andere de ondersteuning voor grotere en scherpere schermen, ondersteuning voor de Snapdragon 800-chipset en de nieuwe Driving Mode.

In een blog geeft Darren Laybourn, verantwoordelijk voor de derde update van het mobiele besturingssysteem Windows Phone aan welke nieuwe functies en verbeteringen er met deze update worden geïntroduceerd. Windows Phone Update 3 zal voor bestaande Windows Phone-toestellen gedurende de komende maanden beschikbaar worden gesteld, een speciale Developer Preview-versie is vandaag al beschikbaar.

Allereerst zal er met de update een ondersteuning komen voor Windows Phone-apparaten met een Full HD-beeldscherm met een afmeting tussen de vijf en zes inch. Hierbij zal dankzij een groter startscherm ruimte worden gecreëerd voor zes in plaats van vier rijen met tegels.

Tevens zal de derde update de krachtige Qualcomm Snapdragon 800-chipset ondersteunen. Deze chipset is vermoedelijk onder andere terug te vinden in de nog onbevestigde Nokia Lumia 1520.

Verder zal de nieuwe Driving Mode ervoor zorgen dat de gebruiker zo min mogelijk wordt afgeleid door verschillende notificaties, wanneer het Windows Phone-toestel via Bluetooth is verbonden met de auto. Zo stuurt de telefoon desgewenst onder het rijden automatisch een notificatie terug als er gebeld wordt, of een sms wordt ontvangen.

Overige verbeteringen zullen onder andere aanwezig zijn in een aangepaste toegankelijkheid voor doven en slechtzienden, het eenvoudiger als WiFi-hotspot laten verbinden met een Windows 8.1-apparaat, afsluiten van apps via het multitaskscherm en een handiger opslagmanagement.

De Developer Preview van de Windows Phone Update 3 zal later vandaag gelanceerd worden en is bedoeld voor gebruikers die geregistreerd staan als Windows Phone Store-ontwikkelaar, Windows Phone App Studio-ontwikkelaar of die een Windows Phone-toestel bezitten dat speciaal ontgrendeld is voor ontwikkelaars.