“4G binnenkort ook in goedkope toestellen”

Abonneer je gratis op Techzine!

Op dit moment is het gebruik van het 4G-datanetwerk over het algemeen alleen nog maar mogelijk voor mensen die een high-end smartphone hebben. Dit zal volgens Qualcomm echter snel gaan veranderen.

Qualcomm is een producent van chipsets. De chipsets van het merk worden door veel fabrikanten gebruikt voor het maken van smartphones. Het bedrijf heeft nu een nieuwe chipset ontwikkeld die de mogelijkheid heeft om gebruik te maken van een 4G-netwerk, maar de processor is niet zo krachtig en ook niet zo duur als andere 4G-chipsets.

Op dit moment is het goedkoopste toestel dat 4G ondersteunt de Samsung Galaxy Ace 3. Dit toestel is te koop voor iets meer dan 200 euro. Met de nieuwe chip zal het in de toekomst niet meer nodig zijn om zo’n duur toestel te kopen om gebruik te kunnen maken van 4G-internet.

Op dit moment is nog niet bekend wanneer de eerste toestellen met deze chipset uit zullen komen. Volgens Qualcomm hebben verschillende fabrikanten de chip al en zullen de eerste goedkope smartphones met 4G binnenkort uitkomen.