Google start in VS met wachtlijst voor Glass

Abonneer je gratis op Techzine!

Het Explorer-programma van Google Glass is vanaf nu nog breder uitgezet. Geïnteresseerden die woonachtig zijn in de Verenigde Staten kunnen zich inschrijven om een exemplaar van Google Glass te bemachtigen.

Op de officiële website van Google Glass is nu de mogelijkheid toegevoegd voor geïnteresseerden om zich aan te melden voor het Explorer-programma. Met dit programma hoopt Google dit product middels ervaringen van de eerste gebruikers verder te verbeteren. Recentelijk werden de gebruiksvoorwaarden al aangepast, waarmee Google Glass niet meer wordt geblokkeerd wanneer deze door de eigenaar wordt doorverkocht.

Het Explorer-programma was aanvankelijk slechts toegankelijk voor geselecteerde ontwikkelaars, beroemdheden en bepaalde prijswinnaars. Met de uitbreiding van dit programma zal Google Glass voor een breder publiek toegankelijk worden. Op de Google Glass-website (link) kunnen geïnteresseerden aangeven waarom ze willen deelnemen aan het Explorer-programma en waaraan ze het liefst hun vrije tijd besteden.

Dat er nu de mogelijkheid bestaat tot het inschrijven voor Google Glass betekent niet dat het product daadwerkelijk breed verkrijgbaar zal zijn. Enkel het Explorer-programma zal breder worden uitgerold. Of en wanneer dit programma ook naar Europa en de Benelux zal komen is nog niet bekend.