Gedurende een Twittersessie die Vodafone gisteren hield, maakte het telecombedrijf duidelijk dat het van plan is om volgend jaar een snellere variant van 4G uit te rollen, het LTE Advanced-netwerk.

Gisteren kondigde het telecombedrijf Vodafone aan dat het versneld het 4G-netwerk wil uitrollen in Nederland. Uiteindelijk wordt een landelijke 4G-dekking beoogt rond april 2015. Om eventuele vragen te beantwoorden die naar aanleiding van deze aankondiging zouden kunnen ontstaan, besloot Vodafone gistermiddag een informatiesessie via Twitter te voeren.

Naar aanleiding van het uitrol van 4G in Nederland werden er ook enkele vragen gesteld omtrent het nog snellere LTE Advanced-netwerk. Vodafone heeft aangegeven dat er middels 4G een theoretische snelheid mogelijk is van 50 Mbps. Het LTE Advanced zou in theorie een snelheid moeten kunnen halen 100 Mbps.

Ook gaf Vodafone aan dat de nieuwe 4G-antennes niet alleen geschikt zijn voor LTE, maar ook LTE Advanced ondersteunen. Wel is het zo dat niet ieder toestel dat 4G ondersteunt ook automatisch LTE Advanced ondersteunt. Onder andere de LG G2 (review) is een smartphone die deze ondersteuning al kan bieden. Naar verwachting zullen er in de nabije toekomst steeds meer smartphones worden uitgebracht die LTE Advanced ondersteunen.

Vodafone is voornemens om LTE Advanced in 2014 op beperkte schaal uit te rollen, zoals blijkt uit onderstaande tweet.