Goudkleurige HTC One aangekondigd

Abonneer je gratis op Techzine!

Er lijkt geen einde te komen aan de verschillende uitvoeringen waarin de HTC One wordt uitgebracht. De Taiwanese fabrikant maakte gisteren de komst van een goudkleurige HTC One bekend.

In september werd het gerucht aangewakkerd dat HTC zou werken aan een goudkleurige variant van haar vlaggenschip, de HTC One (review). Eerder werd deze smartphone al uitgebracht in de kleuren zilver, zwart, blauw en rood. Vorige maand kwam HTC op de proppen met een versie van de HTC One die een afwerking van 18-karaats goud meekreeg. Hier hing dan ook een prijskaartje van bijna 3300 euro aan. Nu doet HTC ditzelfde trucje nog eens over met een goudkleurige One, die een stuk minder zal kosten.

Inwendig zal er niet gesleuteld zijn aan de goudkleurige versie van de HTC One. De Qualcomm Snapdragon 600-chipset blijft verantwoordelijk het rekenwerk, ondersteund door 2GB aan werkgeheugen. Het 4,7 inch-beeldscherm bezit een full HD-resolutie.

Hoewel niet precies bekend is waar en wanneer de goudkleurige versie zal worden uitgebracht, kondigde HTC wel aan dat de lancering van het toestel in Europa in samenwerking met meerdere partners zal plaatsvinden.