ARM: “Voorlopig nog geen 128bit-processors”

Abonneer je gratis op Techzine!

ARM Holdings, de Britse ontwerper van halfgeleiders, geeft aan dat de tijd nog lang niet rijp is voor het produceren van 128bit-processors. Volgens ARM-topman Ian Drew valt er nog genoeg winst te behalen uit 32bit- en 64bit-processors.

Momenteel worden 64bit-processors het meest toegepast in desktopcomputers, laptops en servers. Ook staat deze 64bit-architectuur aan de vooravond om wijdverspreid in mobiele apparaten te worden toegepast. Zo heeft Apple de iPhone 5S (review) reeds met een 64bit-processor uitgerust. Ook Samsung zou naar de verluidt de Galaxy S5 met een dergelijke processor gaan voorzien.

Toch duiken er zo nu en dan geruchten op ARM zou werken aan een 128bit-processor. ARM-topman Ian Drew ontkent dit zelf echter ten stelligste. Opvallend genoeg werd het verhaal door een topman van ARM zelf de wereld in geholpen.

"Verschillende nieuwsberichten wekken de suggestie dat ARM een 128bit-processor ontwikkelt, dit is niet waar. De 64bit-processor is krachtig genoeg om aan zowel de huidige als de toekomstige vraag te kunnen voldoen. Er zijn absoluut geen plannen voor 128bit-processors, omdat ze simpelweg niet nodig zijn. Geruchten die het tegenovergestelde beweren zijn onjuist." Verklaart Drew op de blog van ARM.

Ook deelt de ARM-topman mede dat het team van ARM momenteel uit meer dan 7000 ontwikkelaars bestaat. Ook zouden er naar verwachting in het jaar 2013 zo’n 10 miljard microchips worden verkocht. Ook verwacht hij dat de vraag naar zowel 32bit- als 64bit-processors van ARM de komende jaren alleen maar zal stijgen.