‘Intel maakt een 18-core Broadwell-processor’

Abonneer je gratis op Techzine!

Website VR-Zone weet te melden dat Intel bezig is met het maken van een Broadwell-chip die voorzien is van 18 rekenkernen. Dit is het hoogste aantal kernen dat Intel ooit heeft gebruikt. De chip wordt in 2015 verwacht.

Een zeer krachtige variant van Intel’s toekomstige Broadwell-chip zal gebruik maken van maar liefst 18 rekenkernen. Intel heeft nog nooit eerder zowel kernen gebruikt in een chip. Ook gaan er geruchten dat Intel plannen zou hebben om de Broadwell-chips in tablets te gaan gebruiken. Doordat de chip minder stroom verbruikt dan zijn voorganger zal deze hiervoor zeer geschikt zijn.

Intel zal de kernen niet sneller gaan maken, maar het bedrijf gaat simpelweg meer kernen in één chip gebruiken om hogere prestaties af te dwingen. Om de chip te maken gebruikt Intel een kleiner productproces van 14 nanometer. Naast de 18-core processor heeft Intel volgens VR-Zone ook plannen om een variant uit te brengen die gebruik maakt van 8 of 10 rekenkernen. Deze chips zullen gebruikt worden in high-end desktops.

De eerste Broadwell-processor wordt in de eerste helft van 2014 verwacht. Hiermee wordt de Haswell-generatie opgevolgd, welke met een maximum van 12 rekenkernen is uitgebracht.