Bestaan van Galaxy Note Pro en Tab Pro bevestigd

Abonneer je gratis op Techzine!

Het is Samsung niet gelukt om twee nieuwe tablets volledig onder de doeken te houden voorafgaande aan de keynote tijdens de CES-beurs. Met afbeeldingen op een groot reclamebord lijkt het bestaan van de Galaxy Note Pro en de Galaxy Tab Pro zo goed als bevestigd. Vervolgens kwam Twitteraar @evleaks hier overheen met een persafbeelding van de Galaxy Tab Pro 8.4 en specificaties van vier tablets.

De afbeeldingen van de twee tablets lieten wat betreft specificaties en functies nog veel aan de verbeelding over. Wel ziet de interface op de tablets eruit alsof deze een facelift heeft ondergaan. Het geheel doet sterk denken aan de Modern UI van Windows 8.1 (review) en de Flipboard-app. Het kan echter ook zo zijn dat dit slechts een applicatie is en niet de volledige interface.

Aan de hand van de afbeelding en extra informatie vanuit @evleaks weten we echter veel meer over de twee tablets, plus twee andere exemplaren. Alle vier de tablets draaien op Android 4.4 KitKat (review), Google’s nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem. Ook hebben de apparaten een WQXGA-resolutie, ofwel 2560 bij 1600 pixels.

De Galaxy Note Pro 12.2 heeft een scherm van 12,2 inch en natuurlijk een S-Pen om illustraties mee te maken. Het rekenwerk wordt afgehandeld door een Snapdragon 800 quad-core processor of Samsungs eigen Exynos 5 Octa-chip, bestaande uit vier snelle en vier zuinige rekenkernen, dit is afhankelijk van of er voor respectievelijk de 4G- of WiFi-versie wordt gekozen. Verder is er 3GB werkgeheugen en een accucapaciteit van 9.500 mAh.

Ook zijn er drie Galaxy Tab Pro-varianten, met schermen van 12,2, 10,1 en 8,4 inch. De eerste twee tablets zijn verkrijgbaar in dezelfde versies als de Galaxy Note Pro 12.2, met dezelfde chipsets. De Galaxy Tab Pro 8.4 is alleen verkrijgbaar als WiFi-variant en komt dan met een Snapdragon 800 quad-core processor. De Galaxy Tab Pro 12.2 heeft 3GB werkgeheugen, de andere moeten het doen met 1GB minder. De accucapaciteit is respectievelijk 9.500-, 8.220- en 4800 mAh.

Update (11:55)
Inmiddels zijn er afbeeldingen van de Galaxy Tab Pro 10.1, Galaxy Tab Pro 12.2 en Galaxy Note 12.2 verschenen: