Google en fabrikanten brengen Android naar auto’s

Abonneer je gratis op Techzine!

Google heeft aangekondigd dat het haar mobiele besturingssysteem Android zal gereedmaken voor het gebruik in auto’s. Hiervoor is de internetgigant een samenwerking aangegaan met enkele fabrikanten, in de vorm van de Open Automotive Alliance.

Internetgigant Google heeft vandaag bekendgemaakt dat ze samen met autofabrikanten Audi, General Motors, Honda, Hyundai en technologiebedrijf Nvidia de Open Automotive Alliance (OAA) heeft opgericht. Met dit verbond hoopt Google de weg open te zetten voor het breed toepassen van het mobiele besturingssysteem Android in auto’s.

Hoewel er een miljard auto’s op de weg rijden en evenzoveel mobiele telefoons draaien op Android, is de integratie van beide momenteel nog beperkt. De auto valt momenteel nog buiten de lijst met apparaten waarop populaire diensten samenwerken. Zo zijn tegenwoordig de meeste internetdiensten verkrijgbaar voor zowel de desktopcomputer als tablet en smartphone. Met het oprichten van de OAA wil Google het voor automobilisten mogelijk maken bijvoorbeeld hun favoriete applicaties en muziek ook in de auto te kunnen afspelen, zonder hierbij een smartphone specifiek te moeten koppelen.

Tevens zullen autofabrikanten met een diepere integratie van Android in auto’s uitgebreidere diensten leveren aan de automobilist. Hierbij zal eveneens een verhoogde veiligheid mogelijkheid zijn. Voor het toepassen van Android zullen de standaard bedieningsinstrumenten en het dashboard van de auto gebruikt kunnen worden.

Nvidia’s CEO Jen-Hsun Huang verklaarde: "De auto is de ultieme mobiele computer. Futuristische auto’s met zeer geavanceerde technologie zullen niet langer enkel science-fiction zijn. De OAA zal het autofabrikanten mogelijk maken dergelijke auto’s sneller op de markt te brengen."