De Amerikaanse telecomprovider Verizon Wireless heeft op een testsite afbeeldingen geplaatst van een onbekende smartphone van Nokia. De smartphone bevat hoogwaardige componenten en is zodoende als high-end toestel te kwalificeren. Mogelijk kondigt Nokia deze telefoon aan tijdens de MWC-beurs in februari.

De vermelding van de Nokia-smartphone werd gemeld door een forumlid van The Verge, maar inmiddels lijkt de telefoon van de website te zijn gehaald.

De Nokia Lumia Icon, zoals het toestel wordt aangeduid, is voorzien van een Full HD-scherm dat 5 inch groot is. Ook beschikt deze smartphone over een Qualcomm Snapdragon 800-chipset met een quad-core processor en een Adreno 330-GPU. De camera heeft een dubbele flitser en een resolutie van 20 megapixel, de accucapaciteit bedraagt 2.420 mAh. De telefoon beschikt verder over een metalen behuizing en Windows Phone 8.

Het ontwerp van de telefoon doet denken aan Nokia’s gebruikelijke ontwerp, maar wijkt op sommige punten wel wat af. Zo zijn de hoeken van de telefoon scherper afgerond en is er bij de rand tussen de bovenkant en zijdes van het toestel vrijwel geen sprake van een ronding.

Omdat het toestel door een Amerikaanse provider wordt vermeld is het onduidelijk of de smartphone ook in Europa wordt uitgebracht. Nokia maakt regelmatig smartphones die enkel voor de Amerikaanse markt bedoeld zijn, vaak gaat het dan wel om aangepaste varianten van toestellen die hier wel verschijnen.