Vandaag zijn de eerste benchmark-resultaten opgedoken van de Samsung Galaxy Tab 3 Lite. Hoewel de beoogde hoogte van de prijs dit al deed vermoeden, bevestigen de resultaten dat het hier om een low-end apparaat gaat.

Begin december verschenen de eerste geruchten omtrent een lichtgewicht variant van de Samsung Galaxy Tab 3 (review). Hoewel de specificaties van deze Galaxy Tab 3 Lite al waren uitgelekt door een vermelding in Samsung’s database, geeft een recente verschijning in een benchmark meer inzicht in de prestaties.


In de hardwaretest van GFXBench blijkt dat het betreffende apparaat met de codenaam SM-T111 geen indrukwekkende prestatie weet neer te zetten. Tevens blijkt dat specificaties uit eerdere geruchten overeenkomen. Zo zal de Galaxy Tab 3 Lite zijn uitgerust met een processor die tikt op 1,2 GHz, een 7 inch-beeldscherm met een resolutie van 1024 x 600 pixels. Het mobiele besturingssysteem zal Android-versie 4.2.2 worden.


De Galaxy Tab 3 Lite maakt onderdeel uit van de nieuwe lijn budgetmodellen die de Zuid-Koreaans fabrikant dit jaar zal introduceren. Het apparaat zal een vermoedelijk prijskaartje krijgen van rond de honderd euro. De lancering wordt begin dit jaar nog verwacht.