Nokia rolt Lumia Black-update uit in Nederland

Abonneer je gratis op Techzine!

Nokia heeft aangegeven dat het in Nederland begonnen is met de uitrol van de Black-update voor de Nokia Lumia 925 en Lumia 1020. De update voegt verschillende functionaliteiten en verbeteringen toe aan de smartphones.

De meest opvallende toevoeging is de App Folder-functionaliteit. Nokia voegt hiermee op eigen initiatief een veelgevraagde functie aan Windows Phone toe, waarmee gebruikers applicaties kunnen groeperen in een map die op het hoofdscherm van Windows Phone wordt weergegeven als een tegel.

Ook wordt Glance Screen geüpdatet naar versie 2.0. Glance Screen biedt een vorm van een screensaver voor wanneer de Lumia-telefoon in standy-modus staat. Op het scherm wordt bijvoorbeeld getoond of er gemiste gesprekken of berichten ontvangen zijn.

Nokia hanteerde verschillende applicaties voor de camera zoals Creative Studio en Smart Cam. Met de Black-update worden deze apps samengevoegd tot Nokia Camera. De Nokia Lumia 1020 (review) krijgt de mogelijkheid om foto’s in RAW-formaat te schieten, tevens worden er nieuwe algoritmes geïntroduceerd die de foto’s moeten verbeteren.

De Black-update introduceert verder Bluetooth LE, Nokia Refocus, Nokia Beamer (voorheen PhotoBeamer) en Nokia Storyteller.

De uitrol van de Black-update voor de Nokia Lumia 925 en Lumia 1020 is vandaag begonnen, andere modellen zullen in de komende weken volgen.