‘Surface 3 en Surface Mini komen eind dit jaar’

Abonneer je gratis op Techzine!

Hoewel Microsoft zelf geen officiële aankondigingen heeft gedaan tijdens de CES 2014, gaan er wel geruchten dat de softwaregigant wat te maken heeft met onder andere NVIDIA’s Tegra K1 en AMD’s Mullins-processor. Deze zouden volgens de geruchten respectievelijk gebruikt gaan worden in de Surface 3 en in Xbox TV. Ook duikt een kleinere Surface-tablet opnieuw op.

Volgens de geruchten gaat Microsoft later dit jaar de Surface 3 uitbrengen. Hoewel Microsoft zelf nog geen officiële verklaring gedaan heeft over het apparaat, gaan de geruchten dat de Windows-tablet gebruik zal maken van de NVIDIA Tegra K1-processor. Dit blijkt uit tweets van @MSFTnerd.

De Twitteraar geeft ook aan dat voor de lancering van de Surface 3 er nog andere tablets uitgebracht zullen worden. Zo heeft de blogger het over een Surface Mini en een LTE-versie van de Surface 2. @MSFTnerd weet ook te melden dat Microsoft overweegt om voor de Xbox TV de Mullins-processor van AMD te gebruiken. Eerder werd gedacht dat hiervoor een chip van Samsung gebruikt zou worden.

Dezelfde bron geeft aan dat de Surface Notebook tijdelijk op een laag pitje is gezet. Dit zou betekenen dat we nog wat langer zullen wachten op de Surface Notebook. Bovenstaande geruchten zijn nog niet bevestigd en we zullen moeten afwachten in hoeverre dat ze kloppen.