2min

Softwaregigant Microsoft betaalt naar verluidt in totaal zo’n 2,6 miljard dollar aan fabrikanten om ze over te halen om dit jaar een Windows Phone uit te brengen. Dat bericht de Russische blogger Eldar Murtazin.

Het moge duidelijk zijn dat Microsoft zich graag wil mengen in de mobiele markt. Recente cijfers tonen aan dat er een significante verschuiving is waar te nemen bij het gebruik van de traditionele desktopcomputer naar mobiele apparaten. Microsoft zal zich hier met de overname van de hardware-afdeling van het Finse Nokia op kunnen richten.

Tegen het einde van 2010 zijn de eerste toestellen met het mobiele besturingssysteem Windows Phone op de markt verschenen. Inmiddels zal de update naar Windows Phone 8.1 niet lang meer op zich laten wachten. Toch lijkt Microsoft niet helemaal gerust op een vanzelf aantrekkende populariteit van haar mobiele besturingssysteem. Vandaag verschenen onthullingen door de Russische blogger Eldar Murtazin die dit veronderstellen.

Zo zou Microsoft verscheidene fabrikanten dit jaar fors betalen om ze over te halen om tenminste één toestel van Windows Phone te voorzien. Hierbij zou het Zuid-Koreaanse Samsung 1,2 miljard dollar opstrijken. Ook Huawei blijkt met een bedrag van 600 miljoen dollar door Microsoft niet uit het oog verloren. Het Japanse Sony en enkele overige fabrikanten zouden respectievelijk 500 en 300 miljoen dollar overhandigd krijgen. Dit komt neer op een totaalbedrag van 2,6 miljard dollar, omgerekend zo’n 1,9 miljard euro.