1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De update naar iOS 7.1 moest verschillende bugs oplossen, onder andere met de Touch ID-sensor van de iPhone 5S. Hoewel de sensor bij veel gebruikers beter is gaan functioneren, zijn er ook gebruikers die melden dat de sensor totaal onbruikbaar is geworden.

Na het uitvoeren van de update naar iOS 7 werd de Touch ID-sensor van de iPhone 5S (review) van verschillende gebruikers volledig onbruikbaar. Dat meldt iPhone Hacks op basis van meldingen van lezers en eigen onderzoek. Op Apple’s forum melden ook verschillende gebruikers problemen.

Als de telefoon uit de slaapstand wordt gehaald, zou het normaliter moeten volstaan om de vinger op de Touch ID-sensor te plaatsen, waarna de telefoon ontgrendelt. Bij sommige gebruikers blijkt dat momenteel echter niet het geval, waardoor een code moet worden ingevoerd.

Het opnieuw opstarten van de smartphone zou geen soelaas bieden, net als het uit- en weer inschakelen van de sensor. Het verwijderen en opnieuw aanmaken van de geregistreerde vingerafdrukken is ook geen uitkomst, de sensor registreert immers geen nieuwe aanrakingen. Sommige gebruikers trachtten zelfs om de sensor te herstellen door een volledige reset uit te voeren, maar zelfs dat was geen oplossing.