400.000 Pebble-smartwatches verkocht

Abonneer je gratis op Techzine!

Pebble’s CEO heeft bekendgemaakt dat er inmiddels 400.000 exemplaren van de gelijknamige smartwatches verkocht zijn. In eerste instantie werd Pebble in het leven geroepen via een Kickstarter-project waarbij 85.000 voorbestellingen werden geplaatst.

In een interview maakte Eric Migicovsky bekend dat er inclusief de voorbestellingen uit het Kickstarter-project in totaal 400.000 Pebble-smartwatches verkocht zijn. De getallen van de nieuwe Pebble Steel zijn eveneens in die cijfers meegenomen. Voor een bedrijf dat begon als een Kickstarter-project kunnen we zeker niet van een onverdienstelijke prestatie spreken.

De Pebble-horloges staan te boek als aantrekkelijke en eenvoudige smartwatches. Het gebruik ervan is mogelijk in combinatie met Android en iOS. Dit jaar lanceerde Pebble ook een applicatiewinkel voor deze platformen waar externe ontwikkelaars hun applicaties in kunnen plaatsen.

Google kondigde deze week Android Wear aan, in combinatie met een groot aantal partners. Daarmee zal Pebble het wellicht nog moeilijk gaan krijgen, al is het niet ondenkbaar dat het bedrijf in de toekomst ook producten met Android Wear zal ontwikkelen.