LG gaat mobiele chips ontwerpen, TSMC wordt producent

Abonneer je gratis op Techzine!

LG heeft vandaag bekendgemaakt aan The Korea Herald dat het zelf mobiele processoren gaat ontwerpen. LG maakt op dit moment gebruik van chips van Qualcomm in mobiele toestellen, maar in de toekomst zullen dit mogelijk chips van eigen makelij worden. Het Koreaanse bedrijf volgt hiermee Apple en Samsung, die ook gebruikmaken van eigen chips.

LG wil net als Apple en Samsung ook chips maken voor mobiele producten. Het Koreaanse bedrijf gaat daarvoor een samenwerking aan met TSMC, een bekende Taiwanese chipfabrikant. LG zal het ontwerp van de chips voor de rekening nemen, TSMC moet vervolgens de productie verzorgen. LG zal waarschijnlijk net als Apple en Samsung gebruik gaan maken van de ARM-architectuur.

Of LG alleen chips voor zichzelf wil maken of ook voor derden, is nog onduidelijk. De verwachting is dat de eerste LG-chips deze zomer van de band rollen, wat zou betekenen dat we dit jaar nog smartphones met een LG-chip kunnen verwelkomen. Volgens de Korea Herald zou de LG G3 mogelijk al voorzien worden van een eigen LG-chip. Dat is echter iets wat te betwijfelen valt aangezien er al verschillende benchmarks zijn opgedoken van de mogelijke LG G3, waarin een Qualcomm Snapdragon 801 zit.