1 min

Microsoft heeft bekendgemaakt dat op 24 juni wordt begonnen met de uitrol van de update naar Windows Phone 8.1. De update zal gefaseerd uitgerold worden en de ondersteuning loopt voor iets meer dan drie jaar.

De update naar Windows Phone 8.1 (review) is al verkrijgbaar voor geïnteresseerden, de voortijdige installatie brengt echter wel nadelen met zich mee. Zo verloopt de garantie op toestellen en zijn er nog enkele bugs aanwezig. Het is bovendien niet mogelijk om de update weer te verwijderen. Lees hier onze handleiding over hoe je Windows Phone 8.1 al kunt installeren, mocht je de nadelen voor lief willen nemen.

Op 24 juni zal Microsoft echter beginnen met de officiële uitrol van de update naar Windows Phone 8.1. Vanaf die datum gaat de officiële ondersteuning in. Omdat de update in fases wordt uitgerold kan het verschillen wanneer de update ook werkelijk bij eindgebruikers zal verschijnen.

Windows Phone 8.1 brengt verschillende verbeteringen aan de interface, met als hoogtepunt een notificatiescherm. Ook komt er een spraakgestuurde persoonlijke assistent, maar deze begrijpt alleen de Engelse taal.

De ondersteuning van Windows Phone 8.1 loopt minimaal tot 11 juli 2017.