Vodafone hint op ondersteuning voor LTE-Advanced in iPhone 6

Abonneer je gratis op Techzine!

Rob Shuter, de CEO van Vodafone Nederland, heeft aangegeven dat de iPhone 6 zo goed als zeker ondersteuning zal bieden voor de LTE-Advanced-standaard. Vodafone kondigde gisteren plannen voor de uitrol van LTE-Advanced.

Vodafone lijkt groots in te zetten op LTE-Advanced, maar vooralsnog zijn er weinig smartphones die de standaard ondersteunen. Samsung kondigde eerder deze week een duurdere variant van de Galaxy S5 aan die LTE-Advanced ondersteunt, maar iPhones en Windows Phones die overweg kunnen met de snellere netwerken zijn er niet.

Volgens de CEO van Vodafone Nederland zal Apple daar verandering in brengen met de iPhone 6. De topman verwees in een toelichting naar zijn "vrienden uit Californië", waarmee ongetwijfeld op Apple gedoeld wordt. Die vrienden zullen volgens de CEO binnen enkele maanden een toestel met LTE-Advanced uitbrengen.

De LTE-Advanced-standaard, ook wel 4G+ genoemd, ondersteunt theoretische snelheden van maximaal 225 mbps. In de praktijk ligt de snelheid waarschijnlijk op ongeveer 100 mbps. Vodafone zal dit najaar beginnen met de uitrol van de nieuwe standaard, KPN is al begonnen.