De Microsoft Surface Pro 3 lijkt voor Microsoft een schot in de roos te zijn. Het Amerikaanse bedrijf heeft gemeld dat de tablet tot nu toe de verkoop van alle voorgaande tablets overtreft.

We krijgen van Microsoft helaas geen absolute aantallen ondanks dat het over de verkoop van apparaten gaat, maar wel meldt het bedrijf uit Redmond dat de Surface Pro 3 (hands-on) het goed doet. "Het is nog vroeg, maar de verkopen ontstijgen de aantallen van eerdere versies van de Surface Pro," zo meldt Microsoft’s CFO Amy Hood.

Hood gaf eveneens aan dat Microsoft inderdaad heeft afgezien van de lancering van een kleinere Surface-tablet. De aankondiging van de Surface mini werd eigenlijk gelijktijdig met de Surface Pro 3 verwacht, maar Microsoft zou daar op het laatste moment van af hebben gezien.

"Gedurende het kwartaal hebben we onze roadmap heroverwogen en besloten een nieuw formaat dat in ontwikkeling was niet uit te brengen", zei Hood. Het is onduidelijk of de Surface mini op een later moment alsnog in de markt wordt gezet, ook wordt niet bekendgemaakt hoeveel geld Microsoft in de ontwikkeling van de tablet heeft gestoken.