Google brengt preview-versie van Fit-SDK uit om mee te sporten

Abonneer je gratis op Techzine!

Google heeft een preview-versie beschikbaar gemaakt van de nieuwe Fit-SDK, deze is helemaal gericht op sport en fitness. Ontwikkelaars kunnen deze SDK gebruiken om apps te ontwikkelen in samenwerking met de wearables die deze SDK hebben toegepast.

De nieuwe Fit-SDK werkt alleen met Android L en met versies die daarop zullen volgen. De SDK biedt onder meer de mogelijkheid om hartslagmeters en stappentellers uit te lezen. Volgens Google maakt het niet uit of deze sensoren in een smartphone, tablet of wearable zitten. Waarschijnlijk zullen ontwikkelaars die apps voor wearables ontwikkelen deze SDK gaan combineren met die van Android Wear.

De Fit-SDK is in staat om sensoren realtime uit te lezen, maar ook om sensoren op te nemen of om de geschiedenis van een sensor in te zien met alle metingen die in het verleden zijn verricht. Hoever een dergelijke historie teruggaat is nog onduidelijk.

Google’s plannen met Android voor de toekomst lijken vrij groot te zijn, al gaat het op dit moment niet in op alle mogelijke toepassingen. Waarschijnlijk houdt Google later dit jaar nog een presentatie om nieuwe hardware te presenteren in combinatie met Android en de Fit-SDK.