De Samsung Galaxy Tab Active is tijdens Samsung’s persconferentie voor de IFA getoond. De tablet is specifiek bedoeld voor de zakelijke markt en moet tegen een stootje en water bestand zijn.

Bij de ontwikkeling van de Galaxy Tab Active heeft Samsung gebruik gemaakt van input vanuit vooraanstaande bedrijven. Om die reden is het Zuid-Koreaanse bedrijf van mening dat de Galaxy Tab Active de eerste tablet is die geïnspireerd is door professionals en specifiek ontworpen is om productiviteit te verhogen. Uiteraard is voorzien in Knox-beveiliging.

De tablet is voorzien van een TFT-scherm van 8 inch, waarop 1280 bij 800 pixels worden getoond. Het rekenwerk wordt verricht door een Qualcomm Snapdragon 400-chipset met een quad-core processor die tikt op 1,2 GHz. Het werkgeheugen bedraagt 1,5GB. De camera’s schieten foto’s in 3,1 en 1,2 megapixel, de sensor op de achterkant is voorzien van een flitser.

Om tegen de grillen van (sommige) werkzaamheden bestand te zijn, heeft Samsung gekozen voor een stootvaste en waterbestendige behuizing. De Galaxy Tab Active is voorzien van een IP67-certificaat en is zodoende stofdicht en moet een halfuur op een maximale diepte van 1 meter onder water kunnen overleven. De 4450 mAh-accu zou bij constant gebruik minimaal 8 tot 10 uur mee moeten kunnen gaan op een lading. De accu is ook te verwisselen.

Samsung heeft ook de C Pen ontwikkeld, waarmee de gebruiker naast de vinger een alternatieve invoermethode heeft bij de Galaxy Tab Active. Dit is bijvoorbeeld handig voor mensen die tijdens het werken handschoenen moeten dragen.

De Galaxy Tab Active zal in varianten met WiFi en WiFi+4G op de markt komen, met 16GB opslagruimte. Een prijs en lanceerdatum zijn vooralsnog niet bekend.