Vodafone 4G landelijk dekkend, 1 maand onbeperkt te gebruiken

Abonneer je gratis op Techzine!

Het 4G-netwerk van Vodafone biedt sinds vandaag landelijke dekking, meldt de telecomprovider in een persbericht. In de nacht van maandag op dinsdag zijn de laatste tien 4G-masten geactiveerd. Om de landelijke dekking te vieren geeft Vodafone alle nieuwe en verlengende klanten een maand onbeperkt internet.

Vodafone belooft in de komende maanden het werk aan het 4G-netwerk voort te zetten. Zo zullen de snelheid, capaciteit en dekking verder worden geoptimaliseerd om de ervaring verder te verbeteren, ook binnenshuis. Tevens is Vodafone al begonnen aan de uitrol van 4G+, een snellere variant van 4G. Het plan is om april 2015 al 50 steden op 4G+ te hebben aangesloten.

Om de landelijke dekking te vieren, biedt Vodafone aan klanten een leuk aanbod: wanneer een nieuw abonnement wordt afgesloten, of een abonnement wordt verlengd, krijgen de klanten één maand lang een onbeperkte databundel. Zo kan men onbegrensd aan de slag met de voordelen die het 4G-netwerk biedt.

De landelijke dekking van Vodafone is overigens nog betrekkelijk, in de melding wordt namelijk een dekking van 95 procent vernoemd. Vodafone is na KPN de tweede telecomprovider die een landelijk dekkend 4G-netwerk biedt. Het is niet bekend wanneer T-Mobile de aanleg van het 4G-netwerk verwacht te voltooien, eind dit jaar verwacht de provider op 70 tot 80 procent dekking te zitten.