Gisteren werd de bouwkwaliteit van de Samsung Galaxy Note 4 in twijfel getrokken door de eerste eigenaars van het toestel. In een reactie laat Samsung vandaag weten dat het niet nalatig is geweest bij de assemblage, maar dat de kier een functie dient.

De eerste eigenaren van de Samsung Galaxy Note 4 (hands-on) meldden dat de bouwkwaliteit van hun nieuwe phablet niet naar behoren was. Tussen het scherm en de behuizing zit een kier waar makkelijk een visitekaartje tussen kan worden gestoken. Volgens Samsung is de aanwezigheid van deze loze ruimte echter intentioneel.

Tegenover TrustedReviews laat Samsung weten dat de kieren geen invloed zullen hebben op de werking van het toestel. Het Zuid-Koreaanse bedrijf benadrukt dat de Galaxy Note 4 door alle tests is gekomen. De kier wordt ook vermeld in de handleiding van het toestel, daar wordt gesteld dat deze ruimte nodig is voor de fabricage van de Galaxy Note 4. De kier zou volgens de handleiding op termijn zelfs groter kunnen worden.


Het probleem met de kieren is dat zich daar stof kan ophopen en dat water (regen) makkelijk in de behuizing zou kunnen dringen. Vooral vocht kan snel voor schade zorgen.

De Samsung Galaxy Note 4 komt in onze regio waarschijnlijk op 17 oktober op de markt.