Android L op Samsung Galaxy S5 te aanschouwen

Abonneer je gratis op Techzine!

Het is nog altijd wachten op een officiële lanceerdatum en naam voor Android L, maar Samsung is alvast druk bezig met de ontwikkeling van de update voor de Galaxy S5. In een video is de nieuwe software op Samsung’s vlaggenschip alvast te bekijken.

In een lange video van SamMobile kan Android L op de Samsung Galaxy S5 (review) bekeken worden. In de video gaat aandacht uit naar een groot scala aan functies en eigenschappen van Android L. Zo begint de video met de setupwizard van de smartphone, om vervolgens het notificatiescherm, applicatie-overzicht en andere onderdelen te behandelen.

Samsung heeft de Galaxy S5 met Android L al in grote mate weten te voorzien van de eigen TouchWiz-interface. Het uiterlijk van het besturingssysteem verandert daardoor minder drastisch dan Google heeft bedoeld met de update, maar dat is gebruikelijk bij Android. Aan de hand van de video wordt ook duidelijk dat er nog wel wat optimalisaties doorgevoerd moeten worden, de software is vrij traag.

Op dit moment is het nog onduidelijk wanneer Samsung de update voor de Galaxy S5 zal uitbrengen. Officieel is de ontwikkeling van de update door Google ook nog niet afgerond, dat zal binnenkort vermoedelijk wel het geval zijn.