‘Qualcomm maakt speciale versie Snapdragon 810 voor Samsung Galaxy S6’

Abonneer je gratis op Techzine!

Volgens een nieuw bericht zou Qualcomm een speciale versie van de Snapdragon 810 in ontwikkeling hebben, deze speciale versie zou op maat gemaakt worden voor Samsung’s Galaxy S6. Samsung zou namelijk problemen hebben met de hitteproductie van de normale Snapdragon 810 in de Galaxy S6. Zowel Samsung als Qualcomm willen het bericht niet bevestigen.

Er zijn al meerdere malen geruchten opgedoken dat Samsung problemen zou hebben met de hitteproductie van de Snapdragon 810. Het bedrijf wil de chip graag gebruiken in zijn nieuwe vlaggenschip maar het ontwerp van de smartphone en de gekozen materialen zorgen ervoor dat de hitte niet goed onder controle gehouden kan worden. Qualcomm zou dit nu mogelijk gaan oplossen met een speciale versie die beter in staat is de hitte te controleren.

Volgens de berichtgeving heeft Qualcomm deze chip echter pas op zijn vroegst in maart klaar, dat zou betekenen dat Samsung zijn nieuwe vlaggenschip niet wereldwijd op de markt kan brengen in april, daarvoor is het te kort dag. Samsung zou de Galaxy S6 in bepaalde landen kunnen uitstellen, maar het zou er ook voor kunnen kiezen in meer landen te gaan werken met een Exynos-chipset. De Exynos-chips worden door Samsung zelf geproduceerd in de eigen chipfabriek, deze fabrieken hebben voldoende capaciteit om aan de vraag van de Galaxy S6 te voldoen.

De Samsung Galaxy S6 wordt de opvolger van de Samsung Galaxy S5 (review), daarnaast wordt er ook een Samsung Galaxy S Edge verwacht met een gebogen scherm.