Hoesje bevestigt komst Apple iPad Pro met 12,2 of 12,9 inch scherm’

Abonneer je gratis op Techzine!

De Franse website nowhereelse heeft een foto van een hoesje gepubliceerd die ontwikkeld is voor een grotere iPad, de iPad Air Plus of iPad Air Pro. Het schermformaat van de tablet is waarschijnlijk 12,2 of 12,9 inch.

Nu er daadwerkelijk een hoesje is opgedoken voor een grote iPad lijkt daarmee ook de komst van de tablet te zijn bevestigd. Geruchten over een iPad Pro doen al de ronde sinds 2013, mogelijk gaat de iPad dit jaar dan ook echt verschijnen.

Enkele opvallende zaken aan het hoesje zijn dat alle gebruikelijke uitsparingen te vinden zijn, maar daarnaast zijn er ook vier uitsparingen te vinden die je normaliter niet tegenkomt, deze zouden voor de speakers van de nieuwe iPad zijn. Apple verwacht waarschijnlijk dat een grotere tablet ook meer wordt ingezet om video te bekijken en zou daarom ook voor betere speakers hebben gekozen.


Waarschijnlijk zal iPad de grote tablet ook gewoon voorzien van iOS, maar er zijn in het verleden ook geruchten geweest dat Apple een grote tablet wilde voorzien van Mac OS X. Aangezien Mac OS X niet echt geschikt is voor bediening middels een touchscreen lijkt dat gerucht niet zo geloofwaardig.

Wel zou Apple volgens geruchten een stylus willen meeleveren met de grote iPad. Iets waar het bedrijf juist zo tegen was bij de introductie van de iPhone en iPad.