Google’s dochter Boston Dynamics presenteert Spot de nieuwe robothond

Abonneer je gratis op Techzine!

Google heeft nog steeds een dochteronderneming die zich bezighoudt met het ontwikkelen van robots. Eerder presenteerden het bedrijf al de grote Bigdog, een robot van 108 kilo en de snelle Cheetah. Nu is het de beurt aan de robothond Spot, een kleinere versie die evenwichtiger is en meer lijkt op een echte hond.

De nieuwe robothond Spot lijkt in veel opzichten meer op een echte hond, maar helaas niet qua uiterlijk. Het is nog steeds een "metalen beest", maar qua bewegingen heeft Spot meer weg van een hond en kan het ook incasseren. Zo is in de video te zien dat Spot twee keer een schop krijgt, waarbij de tweede schop een stuk harder is en op een gladde ondergrond. Spot weet zich vervolgens snel te herstellen door de poten mee te laten buigen en de schop op te vangen. Dit zou een echte hond ook gedaan hebben.

Verder loopt Spot een heel stuk soepeler dan bijvoorbeeld Bigdog en lijkt die ook makkelijker en sneller te kunnen draaien. Ook het lopen van hellingen en trappen is geen enkel probleem voor de robot. Wat het uiteindelijke doel is van Google met de robots is nog niet helemaal duidelijk. Robottechnologie kan uiteindelijk in heel veel toepassingen worden gebruikt.

Het Amerikaanse leger doet inmiddels ook testen met een speciale versie van Bigdog.