Sony Mobile heeft op zijn website een nieuwe budgetsmartphone aangekondigd, de Xperia E4. De opvolger van de een half jaar geleden verschenen Xperia E3. Het toestel beschikt over een 5 inch IPS-scherm met een resolutie van 960 x 540 pixels en wordt aangedreven door een processor van MediaTek. Volgens Sony is de accuduur van deze budgetsmartphone twee dagen net als zijn vlaggenschepen.

Sony probeert sinds de introductie van de Sony Xperia Z3 (review) en de Sony Xperia Z3 Compact (review) uit te blinken in accuduur. Nu is de accuduur van beide vlaggenschepen erg goed en in sommige gevallen zijn de twee dagen haalbaar. Sony gaat nu echter proberen om de accuduur van twee dagen ook te halen met een budgetsmartphone, de nieuwe Xperia E4 wat de opvolger is van de Sony Xperia E3. Een accu van 2300 mAh moet ervoor gaan zorgen dat het toestel twee dagen bruikbaar is. Of dat ook gaat lukken zal een review moeten uitwijzen, maar het is in elk geval een mooi streven.

Sony heeft gekozen voor een Mediatek MT6582, dit is een quadcore-chip met een kloksnelheid van 1,3 GHz en een verouderde Mali-400MP2 GPU. Verder is er 1GB aan werkgeheugen aanwezig en 8GB aan opslagcapaciteit welke nog uitbreidbaar is via een microSD-slot. Op de achterzijde heeft Sony een 5 megapixel-camera geplaatst met LED-flitser en aan de voorzijde een 2 megapixel-camera.

Sony hoopt met deze budgetsmartphone veel instappers te overtuigen die accuduur belangrijker vinden dan prestaties. Het toestel zal direct beschikbaar komen met Android 5.0 Lollipop.

Het toestel komt beschikbaar in het zwart en het wit, of het toestel ook naar Nederland en België komt is nog niet duidelijk. Vooralsnog is ook de prijs nog even een vraagteken, maar we verwachten rond de 170 euro.