Bootcamp-ondersteuning voor Windows 7 geschrapt bij nieuwe Macbooks

Abonneer je gratis op Techzine!

Alle mensen die nu een nieuwe Macbook Air of Macbook Pro 13 inch aanschaffen moeten er rekening mee houden dat ze Windows 7 niet meer kunnen installeren via Bootcamp. Apple heeft de ondersteuning voor Windows 7 namelijk beëindigt. Gebruikers kunnen nog wel gebruik maken van Windows 8 of Windows 10 via Bootcamp.

Apple heeft besloten dat de tijd is gekomen om niet langer Windows 7 te ondersteunen op zijn nieuwe Macbooks, Gebruikers van de nieuwe Macbook Air en Macbook Pro 13 inch kunnen niet langer Windows 7 installeren via Bootcamp. Indien ze toch gebruik willen maken van Windows 7 zullen ze het besturingssysteem moeten virtualiseren via Parallels Desktop, Virtualbox of VMWare Fusion.

Met Apple’s Bootcamp kan je een Windows-installatie naast het Mac OS X-besturingssysteem draaien. Dit is voornamelijk handig als je bepaalde applicaties wil gebruiken die nog niet voor Mac OS X beschikbaar zijn. Door gebruik te maken van Bootcamp kan je tijdens het opstarten van je Mac kiezen of je wilt opstarten in Mac OS X of Windows. Het is dus niet mogelijk om met Bootcamp beide besturingssystemen gelijktijdig te gebruiken (virtualisatie).

Voor de nieuwe Macbooks geldt dat ze nu alleen nog gebruik kunnen maken van Windows 8 of Windows 10 via Bootcamp. Voor oudere besturingssystemen moeten ze virtualiseren.