1 min

Alle mensen die nu een nieuwe Macbook Air of Macbook Pro 13 inch aanschaffen moeten er rekening mee houden dat ze Windows 7 niet meer kunnen installeren via Bootcamp. Apple heeft de ondersteuning voor Windows 7 namelijk beëindigt. Gebruikers kunnen nog wel gebruik maken van Windows 8 of Windows 10 via Bootcamp.

Apple heeft besloten dat de tijd is gekomen om niet langer Windows 7 te ondersteunen op zijn nieuwe Macbooks, Gebruikers van de nieuwe Macbook Air en Macbook Pro 13 inch kunnen niet langer Windows 7 installeren via Bootcamp. Indien ze toch gebruik willen maken van Windows 7 zullen ze het besturingssysteem moeten virtualiseren via Parallels Desktop, Virtualbox of VMWare Fusion.

Met Apple’s Bootcamp kan je een Windows-installatie naast het Mac OS X-besturingssysteem draaien. Dit is voornamelijk handig als je bepaalde applicaties wil gebruiken die nog niet voor Mac OS X beschikbaar zijn. Door gebruik te maken van Bootcamp kan je tijdens het opstarten van je Mac kiezen of je wilt opstarten in Mac OS X of Windows. Het is dus niet mogelijk om met Bootcamp beide besturingssystemen gelijktijdig te gebruiken (virtualisatie).

Voor de nieuwe Macbooks geldt dat ze nu alleen nog gebruik kunnen maken van Windows 8 of Windows 10 via Bootcamp. Voor oudere besturingssystemen moeten ze virtualiseren.