1 min

Tags in dit artikel

Asus werkt aan een nieuwe Chromebook die gebaseerd is op de bestaande Asus Chromebook C200. De nieuwe Chromebook draagt de naam Asus Chromebook C201 en zal voorzien worden van een Rockchip-quadcore chip en het laagste prijskaartje tot op heden voor een Chromebook.

Een Amerikaanse bedrijf dat Chromebooks verkoopt aan scholen maakt melding van de nieuwe Asus Chromebook C201 en adverteert het systeem als de meest voordelige Chromebook tot op heden. De Asus Chromebook C200 was nog voorzien van een Intel Celeron processor maar de Chromebook C201 is voorzien van een ARM-gebaseerde Rockship quadcore-processor met een kloksnelheid van 1,8 GHz. Daarmee zou de prijs verder omlaag kunnen, volgens eerder geruchten krijgt het systeem een prijskaartje van zo’n 149 euro.

Daarvoor krijg je ene Chromebook met een 11,6 inch scherm met een resolutie van 1366 x 768 pixels, een Rockchip-quadcore processor, 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagcapaciteit. Verder zit er nog een VGA-webcam in de Chromebook. Asus komt ook nog met een variatie waarbij er 4GB werkgeheugen in de Chromebook zit, de Chromebook C201PA. De accuduur van de nieuwe Chromebook zou ongeveer 10 uur zijn.

We kunnen op dit moment helaas nog niet mededelen of de Chromebook in Nederland beschikbaar komt en wat de definitieve prijs zal worden. Zeker met de recente fluctuaties in de euro/dollar-koers zijn prijzen op basis van geruchten zeer onzeker.