LG heeft besloten om zelf een 16 megapixel camera te gaan produceren voor zijn nieuwe vlaggenschip, de LG G4. Vorig jaar koos het bedrijf nog voor een camera van Sony, maar dit jaar neemt het de touwtjes volledig zelf in handen. Grote vraag is natuurlijk of LG in staat is om zelf een betere te produceren.

LG Innotek is de componentendivisie van LG en zij hebben een nieuwe cameramodule gepresenteerd met een sensor van 16 megapixel en een diafragma van f/1.8. Heel toevallig bleek uit de teaservideo van de LG G4 dat ook dit toestel een diafragma krijgt van f/1.8. LG gaat dus zelf de cameramodule produceren voor zijn nieuwe vlaggenschip, vorig jaar koos het nog voor een cameramodule van Sony.

Sony heeft veel ervaring met het ontwikkelen van cameramodules en produceert wereldwijd ook de meeste camera’s voor smartphones. Voor LG zal het niet makkelijk zijn om de modules van Sony te evenaren, maar het is wel knap als het bedrijf een betere camera weet op te leveren. De nieuwe camera van LG Innotek vangt 80 procent meer licht op dan de camera van de LG G3 waardoor het toestel betere foto’s kan maken in een donkere omgeving.

De LG G4 wordt op 28 april gepresenteerd en dan zal duidelijk worden hoe goed het werk is dat LG heeft afgeleverd.