‘Google werkt aan zakelijke versie Google Glass met Intel-chip’

Abonneer je gratis op Techzine!

Google zou aan twee nieuwe versies werken van de Google Glass, niet alleen een versie voor consumenten maar ook voor zakelijke gebruikers. Deze laatste versie zou naar verluidt beschikken over een nieuwe energiezuinige Intel Atom-chip, een grotere prisma waardoor het geprojecteerde scherm veel beter is te zien en de mogelijkheid voor een extern accupack.

De geruchten over Google Glass verschijnen elke paar weken, Google zou al in een vergevorderd stadium zijn met de ontwikkeling van de nieuwe bril. Er zou zelfs al een exemplaar ter goedkeuring zijn voorgelegd aan de Amerikaanse FCC.

De oude bril is sinds januari van dit jaar niet meer te verkrijgen, toen werd bekend dat Google had besloten om de stekker uit het oude project te trekken en de ontwikkeling van Google Glass onder te brengen bij Google’s Nest-divisie. Zij zijn verantwoordelijk voor Home Automation en Internet of Things en sinds begin dit jaar valt daar ook de Google Glass onder. De eindverantwoordelijke van Nest is Tony Fadell en hij zou inmiddels al grote stappen hebben gezet, samen met het Italiaanse brillenmerk Luxottica.

Nu duiken de berichten op dat er een consumentenversie en een meer high-end versie voor zakelijke gebruikers komt, waarbij de high-end versie wordt voorzien van een splinternieuwe Intel Atom-soc. Waarschijnlijk gaat het om een nieuwe Intel Skylake-chip, deze zouden een heel stuk energiezuiniger zijn dan zijn voorgangers en grafisch ook een stuk krachtiger. Het prisma in het scherm zou ook worden vergroot waardoor het beeld straks een stuk helderder moet kunnen worden weergegeven.

Het grootste probleem van de Google Glass is echter de accuduur, gezien de beperkte ruimte in een bril voor een accu is de levensduur maar beperkt. Google zou dit willen oplossen door ook de mogelijkheid te bieden een extern accupack te koppelen aan de bril. Hoe dat op een comfortabele manier kan is echter niet duidelijk.