‘Microsoft presenteert in oktober nieuwe Surface Pro en twee Lumia’s’

Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft gaat in oktober twee nieuwe Lumia-smartphones, een nieuwe Surface Pro-tablet en een nieuwe wearable presenteren. Het zou gaan om de Lumia 950 en Lumia 950 XL, de Surface Pro 4 en de Microsoft Band 2. Dat is wat anonieme bronnen meldden aan The Verge.

Microsoft heeft het niet gehaald om voor de IFA in Berlijn zijn nieuwe producten af te krijgen, het mag duidelijk zijn dat de producten wel voor de feestdagen in de winkels moeten liggen. Volgens betrouwbare bronnen presenteert Microsoft zijn producten in oktober, waarschijnlijk op een eigen evenement dat in New York wordt georganiseerd.

Microsoft presenteert dan twee nieuwe Lumia-smartphones, de Lumia 950 en de Lumia 950 XL, wat ook betekent dat Windows 10 Mobile in oktober klaar zal zijn en iedereen met een Lumia ergens in oktober kan gaan updaten naar de voorlopige eindversie van Windows 10 Mobile.

Daarnaast zal Microsoft een nieuwe Surface Pro presenteren, dat wordt dan de Surface Pro 4. Aan de binnenkant zit ongetwijfeld een Intel Skylake-processor die continu naar je luistert om op afstand aangeroepen te worden.

Tot slot presenteert Microsoft een opvolger voor de Microsoft Band, de Microsoft Band 2. Dat is een smartwatch van Microsoft die nooit in de Benelux is verschenen. Of dat dit jaar anders gaat zijn is nog onduidelijk. Mensen die fan zijn van de Surface Pro 3 (review) of een van de vele Lumia’s hebben in elk geval iets om zich op te verheugen.