Netgear heeft twee nieuwe NAS-servers aangekondigd in de ReadyNas 200-serie. Het gaat om een 2-bay en een 4-bay model. De servers zijn beide voorzien van een quadcore ARM-processor met een kloksnelheid van 1,4 GHz en zijn in staat om realtime Full HD video te encoden.

De nieuwe NAS-servers moeten vooral uitblinken in snelheid, onder andere door het realtime encoden van Full HD-video’s, maar ook het scannen van virussen zonder snelheidsverlies. Beide NAS’en beschikken over twee LAN-poorten en ondersteuning voor link-aggregation, zodat beide poorten kunnen worden ingezet op hetzelfde netwerk. Met de nieuwe AC-routers kunnen zeer hoge draadloze snelheden gehaald worden, waardoor één ethernet-poort een beperking kan zijn, dan is link-aggregation een goede oplossing.

Door gebruik te maken van de nieuwste harde schijven moeten leessnelheden van 200 Mbps en schrijfsnelheden van 160Mbps gehaald kunnen worden.

De ReadyNas 200-modellen zijn dan ook uitermate geschikt om een persoonlijke cloud te bouwen, zowel voor particulieren als bedrijven. Daarbij is het wel een vereiste dat er ook een snelle internertverbinding voor handen is. Verder is er ondersteuning voor VPN-connecties, TimeMachine-backups en uiteraard een brede keuze in RAID-configuraties.

Op de NAS’en zijn drie USB 3.0-poorten en één eSATA-poort aanwijzig. De maximale opslagcapaciteit is 12TB voor het 2-bay-model en 24TB voor het 4-bay-model.

De NAS’en worden geleverd zonder schijven en het 2-bay model gaat 349,99 euro kosten en het 4-bay model 449,99 euro.