Windows 10 inmiddels geïnstalleerd op 110 miljoen apparaten

Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft heeft zojuist bekendgemaakt op zijn persconferentie in New York dat Windows 10 inmiddels is geïnstalleerd op 110 miljoen apparaten. Daarmee is het doel van 1 miljard apparaten nu voor 11 procent gehaald, Microsoft heeft nog ruim 2,5 jaar te gaan om dit doel te bereiken.

Terry Myerson die bij Microsoft aan het hoofd staat van de Windows 10-divisie heeft bekendgemaakt dat Windows 10 inmiddels is geïnstalleerd op 110 miljoen apparaten. Daarvan zijn zo’n 8 miljoen apparaten pas zakelijke computers, daar valt voor Microsoft dus nog veel groei te behalen. Bedrijven nemen veel meer tijd voor het overstappen op een nieuwe Windows-versie. Waarschijnlijk gaan bedrijven pas over een jaar in grotere aantallen overstappen op Windows 10.

Myerson liet verder weten dat er al 650 miljard webpagina’s zijn bezocht in de nieuwe webbrowser Edge. Verder zijn er meer dan een miljard vragen aan de persoonlijke assistent Cortana gesteld. Helaas zijn deze vragen nog niet in het Nederlands te stellen, mogelijk volgt die aankondiging nog later vandaag. De nieuwe Windows Store is inmiddels ook al meer dan een miljard keer bezocht.

Waar Myerson nog geen cijfers over gaf is over het aantal apps in de Windows Store, hij zei alleen dat de apps het beter doen dan in Windows 8. Apps in Windows 10 worden meer gebruikt dan in Windows 8 en ze worden langer gebruikt. Op zich een prima resultaat, maar het app-aanbod is uiteindelijk het belangrijkste en daarover zegt Microsoft nog niets. Wel kon Microsoft meldden dat Facebook en Instagram beide werken aan een universele Windows 10-app die dus zowel gaat werken op laptops, tablets als op Windows 10-smartphones.