Microsoft presenteert Surface Book, de meeste krachtige laptop ooit

Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft heeft zijn eerste laptop ooit gepresenteerd, de Surface Book, volgens Microsoft twee keer zo krachtig als de Macbook Pro. De Surface Book beschikt over een 13,5 inch scherm, over de nieuwste Intel Core-processoren en Microsoft heeft samen met NVIDIA en het Xbox-team alle prestaties uit de GPU weten te persen. Daardoor is volgens Microsoft de Surface Book de snelste laptop ooit gemaakt.

Microsoft presenteerde de Surface Book tijdens zijn persconferentie in New York en maakte duidelijk dat alles in het teken staat van prestaties. De Surface Book is behalve enorm snel ook een hoogwaardig product, met een net ontwerp en een dunne behuizing. Ondanks deze gigantische prestaties kan bij normaal gebruik nog steeds een accuduur van 12 uur gehaald worden.

Maar de Surface Book lijkt in veel opzichten op de Surface Pro 4, want ook bij dit systeem kan je het scherm los halen van het toetsenbord. Het is opnieuw een hybride tussen een tablet en een laptop, maar het toetsenbord van de Surface Book bevat ook de GPU, dus de combinatie maakt het systeem zo snel. De manier waarop het scherm aan het toetsenbord wordt bevestigd is middels een nieuw scharnier.

Microsoft noemt de Surface Book de ultieme laptop en de snelste laptop ooit gemaakt. Natuurlijk moet dit alles nog getest worden en moet blijken of de grote woorden van Microsoft ook kloppen met de werkelijkheid, maar de manier waarop het bedrijf dit product presenteert zou het ons verbazen als het niet klopt. Microsoft neemt een stuk van Apple’s strategie over en gaat nu ook hardware en software samen leveren. Microsoft gaat qua innovatie een paar stappen verder dan zijn partners de afgelopen jaren gedaan hebben.

De Surface Book komt op 26 oktober beschikbaar vanaf 1499 dollar. Wat de configuraties exact zijn en wat de prijzen en beschikbaarheid in Europa worden is nog volstrekt onduidelijk, we hopen hier vanavond of morgen nog meer informatie over te ontvangen en anders later deze week.