OnePlus heeft een Tweet gepubliceerd waarin staat: "See you October 29, London", wat waarschijnlijk betekent dat het bedrijf op die datum een nieuw product zal presenteren in Londen. Dat nieuwe product is hoogstwaarschijnlijk de OnePlus X, een smartphone waar het bedrijf al enige tijd aan werkt en welke goedkoper moet worden dan de OnePlus 2.

Officieel heeft OnePlus nog niet echt iets bekendgemaakt over de OnePlus X, maar er is al wel genoeg informatie uitgelekt via onder andere de Amerikaanse keuringsinstantie FCC en de Chinese tegenhanger TENAA. De OnePlus X wordt een midrange smartphone, de specificaties van het toestel zijn waarschijnlijk een 5 inch AMOLED-scherm met een Full HD-schermresolutie van 1920 x 1080 pixels. De processor wordt of een MediaTek Helio X10 of een Qualcomm Snapdragon 801 hierover lopen de geruchten uiteen.

Verder komen er verschillende versies van het toestel beschikbaar aangezien de FCC de E1005 heeft goedgekeurd terwijl de TENAA melding maakte van een E1001. Dat kan betekenen dat er diverse configuratie-opties komen of dat het toestel per regio gaat verschillen. Iets waar Samsung in het verleden ook nog weleens voor koos. Wat de prijs van het toestel gaat worden is onduidelijk, de verwachting is tussen de 200 en 300 euro.

OnePlus heeft eerder deze week bekendgemaakt te gaan samenwerken met Foxconn voor de productie van de toestellen. OnePlus heeft het afgelopen jaar veel productieproblemen gekend en hoopt met een partner als Foxconn daar eindelijk van verlost te zijn. Foxconn zal 500.000 exemplaren per maand gaan produceren van de OnePlus 2, deze worden geproduceerd in de nieuwe fabrieken in India.